Radioposusje
- sub 01, 2018

U organizaciji NK Rakitna u četvrtak  04.01. u svadbenom salonu Bagušić održana  1. Donatorska večera na kojoj su prikupljana sredstva za izgradnju nogometnog stadiona i sportsko-rekreacijskog centra u Rakitnu. Riječ je o objektu čija je gradnja započela još prije 20- tak godina, ubrzo nakon utemeljenja kluba koji je osnovan 1994. godine. Odziv je bio izuzetno dobar i iznad očekivanja i najava samih organizatora.

U akciju prikupljanja sredstava za ovu namjenu  uključili su se mještani Rakitna,  lokalna i šira zajednica, koja uključuje lokalnu upravu općinu i županiju i naše gospodarske subjekte, a donacije su pristigle iz Hrvatske i iz dijaspore.  Koliko je prikupljeno novca tek će se znati nakon sabiranja svih računa. Sinoć je svečano uručen ček donacije Rakitske dijaspore iz Zaglavice na iznos od preko 11 000 KM, koji je treneru i glavnom organizatoru ovog događaja Mirku Miki Sablji uručio Tomislav Romić.  

Za stadion i budući SRC na Zbornjači  još je 1995. postavljen kamen temeljac. U obraćanju prisutnima župnik župe Sutina don Slaven Ćorić uoči molitve pred večeru pozvao je otvoreno sve koji mogu i one kojima je to zadaća, da podrže ovaj projekt, koji će značiti puno za cijelu zajednicu.  NK Rakitno svoje službene utakmice trenutačno odigrava na Mokrom docu u Posušju. Klub se natječe u Ligi veterana, dok seniorska ekipa igra u Međužupanijskoj ligi. Pored 40-tak aktivnih igrača u spomenute dvije kategorije, u klubu trenira 60-tak djece u omladinskom pogonu. Izgradnjom stadiona potaknulo bi se natjecanje omladinskog uzrasta djece u ligama. Iz uprave NK Rakitna poručuju kako im je želja raditi kvaliteteno, a tako se i krenulo nakon ponovnog pokretanja radova na izgradnji Centra i nogometnog igrališta. Urađen je potporni zid, a nakon zemljanih radova, koji uključuju kvalitetnu drenažu, planira se postaviti travnjak na teren. Buduća ulaganja u klub i izgradnja Centra bit će tema sjednice Skupštine kluba koja bi se trebala održati za nekih mjesec do mjesec i pol dana.

Tijekom  Donatorske večere uručene su zahvalnice i priznanja donatorima večeri, stalnim podupirateljima kluba i navijačima. Uručeno je i nekoliko posthumnih priznanja. U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi KŠD Rakitno i Ivica Bago s pratećim bendom. Dodijeljeno je i 20 nagrada u tomboli, a glavna od njih ostala je parkirana ipred SS Bagušić, jer su ključevi glavne nagrade, automobila Smart, otišli u ruke Pere Petrica, suvlasnika Salona.  Organizatori se nadaju kako će dinamika izgradnje budućega SRC-a teći brže, a iduća akcija prikupljanja sredstava kroz donatorsku večeru planira se održati za godinu dana.