Radioposusje
- 12.03.2019.

Klapa Cambi, jedna od najpopularnijih dalmatinskih klapa, stiže u Mostar. Koncert klape Cambi, održat će se 28. ožujka u HD Herceg Stjepan Kosača s početkom u 20h.

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene.

Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjeđuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te na međunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju s Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HD Herceg Stjepan Kosača. Sve informacije vezano za ulaznice možete dobiti na broj  063 940 584, priopćeno je iz HD Herceg Stjepan Kosača.

Radioposusje.ba