Radioposusje
- sri 05, 2018

      U povodu Dana Europe i pobjede nad fašizmom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ludvik Toplak s međunardonog sveučilišta iz Maribora Alma Mater Europaea održao je predavanje o sveeuropskim akademskim integracijama.

„9. svibanj se slavi kao dan uspomene na Schumanovu deklaraciju iz 1950. godine kada se započeo proces europske integracije. Riječ je o multidimenzionalnom procesu. Za nas je danas značajna akademska, sveučilišna kao i duhovna integracija“, izjavio je dr. Toplak.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić tijekom svečanosti obilježavanja je rekao kako je lokalna vlast ignorirana u obilježavanju Dana Europe čime se grad Mostar želi destabilizirati.

“Neka dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe budu dodatni poticaj i trajna inspiracija za građenje budućnosti u kojoj će Bosna i Hercegovina biti zajednica jednakopravnih, jednako vrijednih naroda i građana - Europska unija u malom“, rekao je gradonačelnik Bešlić čestitajući Dan Europe.

Studij politologije obilježio je desetu godišnjicu postojanja. Tom prigodom održano je predavanje o temi Politologija u BiH - budućnost i perspektive razvoja. U sklopu obljetnice Studija politologije predstavljena je i knjiga prof. dr. Mile Lasića Mostarsko-europske priče (2015-2017.).

Organizatori su Sveučilište u Mostaru, Studij politologije Filozofskog fakulteta SUM-a i Centar za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta.