Radioposusje
- pon 04, 2017

Ovog tjedna na sceni HNK Mostar bit će odigrane dvije predstave. Predstava „Meštar“ autora Nedjeljka Fabria u režiji Velimira Pšeničnika Njirića bit će odigrana u ponedjeljak 10.04.2017. u 20 sati. Predstava je premijerno odigrana u travnju prošle godine a do sada je uspješno nastupala i izvan Mostara u Brčkom, Tuzli, Travniku i Posušju.

Predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom je obilježio 40 godina svog glumačkog rada. Riječ je o drami iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječnoj priči o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.

U srijedu 12.04.2017. u 20 sati očekuje nas još jedna izvedba predstave „Brat magarac“ autora Renea Medvešeka u režiji Lawrencea Kiirua.

Predstava „Brat magarac“ donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog. Predstava „Brat magarac“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. "Bratom magarcem" sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Josip Palameta i Igor Vidačković.

Ulaznice za obje predstave se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati, cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice se mogu rezervirati :

- telefonom 063 317 348

- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK

- e-mailom: info@hnkmostar.ba

I za ove dvije predstave studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti besplatne vaučere koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili na info pultu HNK Mostar.