Radioposusje
- 16.07.2016.

Mišo Kovač, pjevač je s najviše prodanih ploča u Hrvatskoj tijekom svoje gotovo 50 godina duge karijere, danas slavi 75. rođendan.

Rođen je 16. srpnja 1941. godine u Tribunju. Kao mladić bio je nogometni vratar, igrao je u juniorima Šibenika. Sanjao je kako će jednog dana nastupiti za Hajduk, čiji je i danas strastveni navijač. Sa šesnaest godina polako je odustao od nogometne karijere i posvetio se glazbi.

Mišo je nekoliko puta proglašen pjevačem godine, a 1989. godine proglašen je i osobom godine. Među brojnim nagradama koje je dobio je i ona za životno djelo. U svojoj kolekciji ima zlatne, srebrne i dijamantne ploče. Vrhunac svoje popularnosti doživio je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ipak, i danas ima svoju vjernu vojsku obožavatelja koji ga obožavaju zbog njegovih mnogobrojnih hitova i karizme.

Ove godine u siječnju Mišo je svoju najvjerniju publiku nakon šest dugih godina ponovno okupio i razveselio u zagrebačkoj Areni, gdje ga je došlo poslušati 11 tisuća obožavatelja.