Radioposusje
- 24.02.2020.

Kuglači Posušja ostvarili su 14. prvenstvenu pobjedu i ostali neporaženi na svom terenu. U okviru 16. kola kuglačkog prvenstva BiH na domaćem terenu savladali su ove nedjelje, 23. veljače 2020. KK Zrinjski iz Mostara. Zrinjski je pružio dobar otpor kuglačima Posušja, ali sve je to bilo nedovoljno da iznenade posuški klub. Nakon ove pobjede  gotovo sa sigurnošću može se reći da će Posušje obraniti titulu prvaka. Najbolji na utakmici još jednom bio je kapetan Ivan Petric sa 649 oborena čunja.

"Mi nijednu utakmicu ne smijemo prepustiti slučaju, tako je bilo i u ovoj utakmici. Zrinjski je pružio dobar otpor, bilo je u trenucima neizvjesno, ali ne toliko da bi naša pobjeda bila upitna", kazao nam je u razgovoru Petric, kapetan i predsjednik Kuglačkog kluba Posušje. Za KK Posušje igraju pretežno domaći igrači, pojačani trojicom igrača iz Ljubuškoga, a od ove sezone boje Posušja brani i Marijo Prljević iz Tomislavgrada. Kapetan je zahvalio cijeloj ekipi osobito igračima koji dolaze na treninge iz drugih gradova, ne propuštajući niti jedan trening. 

Ovom pobjedom Posušje sigurno ide prema još jednoj tituli prvaka država, a za to su mu do kraja potrebne dvije pobjede u preostalih šest kola, što s obzirom na partije koje pruža, neće biti teško. Iza prvoplasiranog KK Posušja drugoplasirana je ekipa Borca koja zaostaje 12 bodova. U sljedećem kolu posuški kuglači idu u Lukavac posljednjoj ekipi Osse. 

radioposusje.ba/KK Posušje