Radioposusje
- 23.02.2021.

Ugovor  o realizaciji projekta „Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.“  potpisala je u utorak, 23. veljače općina Posušje s predstavnicima s Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP).

„Radovi vrijedni gotovo 185 000 KM uključuju pripremne i zemljane radove (geodetski radovi, iskop, odvoz materijala i zatrpavanje) na površini od 4805 m2 unutar školskog dvorišta. Radovi uključuju nabavku, izradu i montažu armature kao i izvođenje svih betonskih i asfalterskih radova. Bit će izgrađeno i označeno i 110 m novih staza te zasađena sadnice drveća“, priopćeno je iz općine Posušje.

Načelnik Posušja Ante Begić je kazao kako je ovo nastavak intenzivnog angažmana na realizaciji jednog od prioritetnih zadataka u općini Posušje. „Drago mi je da unatoč izvanrednoj situaciji koja je uzrokovala i financijske poremećaje, radovi na izgradnji nove osnovne škole ne posustaju. Stoga vjerujem da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici ostvariti zacrtani cilj, a to je organizacija izvođenja nastave u novom objektu. To će zasigurno doprinijeti poboljšanju uvjeta boravka i rada učenika i nastavnog osoblja, a u konačnici i boljeg prenošenja obrazovne materije“, kazao je načelnik Begić.  Zahvalio je svim partnerima koji sudjeluju na ovom projektu,. „Nadam se kako će i dalje postojati interes za zajedničko ulaganje na ovaj način u našu budućnost, a to su mladi“, kazao je načelnik Begić.

Inače projekt „Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.“ će se realizirati uz financijsku podršku Federalnog ministarstvo financija i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH). Cilj projekta je poboljšanje općeg ambijenta za školsku djecu kroz izgradnju popratne infrastrukture i zeleniji okoliš s edukacijskim aspektom, priopćeno je iz općine Posušje.

Radioposusje.ba