Radioposusje
- 31.07.2018.

Na prostoru ispred zgrade Općine Posušje u nedjelju, 29. srpnja,  održan je  Koncert filmske glazbe u organizaciji Koordinacije glazbenih izvođača Posušja.

Na koncertu su izvođena djela Enia Morriconea, Nina Rote, Arsena Dedića, te niz hitovi poznatih soundtrackova iz filmova kao što je Pulp Fiction, Rocky, Dobar,loš zao , Blues Brothers, Poslije sumraka, ... Kulisu je činio video-zid s isječcima iz filmova, tako da je doživljaj uistinu bio potpun. Odziv na koncert bio je odličan, što osim podrške organizatorima i izvođačima, potvrđuje kvalitetu događaja, a snaga i kvaliteta izvedbe dočarala je svijet filma i filmske glazbe u kojoj su svi istinski uživali, i izvođači i publika.

U prigodi ovoga koncerta oformljen je glazbeni sastav pod nazivom  Kućni bend Filmske Glazbe koji su nastupali samostalno i sa solistima, čuli smo dva benda "izrasla" iz  Rock-Akademije Posušje, mušku i žensku klapu Zvizdan, prof. Antu Bonića, Manuelu Mašu Žulj, Juricu Tolo, Inu Čamber i Matu Sliškovića, Gabrijela Miličevića te goste iz Imotskog Get Vintage.

Koncert se održao u sklopu Posuškog lita, uz potporu Općine Posušje. Njime je obilježena dvogodišnjica emitiranja emisije filmske glazbe na Radio Plusu koju krajnje odgovorno odrađuju naši srednjoškolci, a s druge strane nastavak je to suradnje  glazbenika Posušja nakon prošlogodišnjeg koncerta "Sve ove godine", nakon kojega je, podsjećamo, u Posušju pokrenuta i Rock akademija. Koordinaciju glaznenika čine Ivan Ramljak, Ivan Petrović i Gabrijela Bešlić, koju smo slušali i u voditeljskoj ulozi.

Koncert je izravno prenosio Radio Posušje.