Radioposusje
- 01.08.2019.

Drugi po redu koncert filmske glazbe, još jedan događaj Posuškog lita, održan je sinoć na prepunom prostoru ispred općine Posušje. Dva sata programa prepoznatljivih soundtrackova, plesa plesne akademije „Zvrk“, pomalo drame koju su upriličili voditelji Anka Galić i Jozo Kolobarić, članovi dramske grupe Apollo koji su nas intrigirali tek natuknicama filmova, slali nam različite poruke – bili su spektakl koji je privukao mnoštvo publike i držao pozornost do kraja.

Jedan od organizatora koncerta Ivan Ramljak je bio zadovoljan ističući mukotrpan rad koji se isplati. „Ja trenutno vidim samo greške i da ih dogodine nemamo. Publika možda nije sve skužila, ali mi jesmo. Ipak, napravili smo vrhunski događaj. Prezadovoljan sam. Puno je neprospavanih noći, puno je rada bilo i zato jedno veliko hvala svim koji su pomagali. Veliko hvala publici koja je došla u ovolikom broju. Još jednom smo dokazali da Posušje ima umjetničku dušu, da posuški umjetnici nisu samo točka u moru besmislenih crteža“, kazao je Ivan Ramljak koji je dodao da je sve rečeno koncertom.

Organizatori su složni: kotačić bez kojeg se nije moglo je Gabrijela Bešlić. „Kako bi bilo što bolje i kako bi ustrajali do kraja gurala nas je Gabrijela .Plakali smo, svađali, i najviše se smijali“, kazao je Ivan Ramljak ističići ulogu Gabrijele Bešlić. Gabrijela je pak kazala da je zadovoljstvo kada dokažete sebi i drugima da ste bili u pravu, da malo mjesto može biti generator velikih događaja. „U malim mjestima žive veliki ljudi, možda imaju 12 godina, možda 20 godina, ali su veliki. Dali su sve od sebe ovi naši glazbenici. Uz svoje svakodnevne obaveze radili su na ovome da bi sebi i drugima pružili dokaz da smo mi centar svijeta“, kazala je Gabrijela Bešlić.

Oko 35 do 40 ljudi radilo je sinoć na pozornici i iza nje. Ono što je svakako najviše privuklo pozornost kada smo razgovarali s publikom je činjenica da Posušje doista u glazbenom smislu ima što pokazati, te da ima doista kvalitetan glazbeni svijet. Sinoć su nastupili brojni glazbenici iz Posušja, kako amateri tako i oni koji su se formalno obrazovali. No, oni sinoć sigurno nisu jedini. Stoga je Ivan Ramljak pozvao ranije u programu našega radija da se projektu priključe svi oni koji misle da bi mogli pomoći u bilo kojem smislu. „Znam da Posušje ima još talentiranih glazbenika za koje mi i ne znamo, zato ovim putem pozivamo sve da nam se jave“, kazao je Ivan Ramljak.

Sinošnji repertoar bio je za svakoga: od domaćih i stranih filmova, od onih koje vole stariji do onih koje vole mlađi, od fantastičnih instrumentalnih svirki do isto tako dobrih vokalnih izvedbi.  

No, ovo nije kraj, jer je već najavljen idući koncert, na istom mjestu 29. srpnja dogodine.

Koncert je i ove godine izravno prenosila naša radijska postaja.

Radioposusje.ba (foto: posusje.net)