Radioposusje
- 28.09.2018.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka domaća kompanija Meggle BiH uručila donaciju svojih proizvoda za Projekat Užine koji provodi humanitarno udruženje Pomozi.ba.

Projekat Užine se odnosi na akciju osiguravanja obroka u školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji širom BiH.

Kompanija Meggle je do sada nebrojeno puta pokazala svoju humanost i brigu za zajednicu pružajući pomoć i podršku različitim projektima koji su od društvenog značaja, posebno onima koji nose humanitarni predznak.

"Radujemo se svakoj pomoći i dobroj volji naših građana, kao i humanitarnim gestama društveno odgovornih kompanija kao što je Meggle BiH. Svi znamo koliko djeca vole čokoladno mlijeko tako da ćemo sa ovim obrokom u školama sigurno obradovati male đake. Hvala kompaniji Meggle što su na ovaj humanitarni način odlučili obilježiti dan školskog mlijeka", poručili su iz udruženja Pomozi.ba.

Svjetski dan školskog mlijeka utemeljen je 1999. godine na osnovu inicijative FAO-a (Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda). Cilj ovog datuma je istaknuti važnost mlijeka u svakodnevnoj prehrani školske djece. Tim povodom Meggle BiH već tradicionlano daruje mališane zdravim i ukusnim mliječnim proizvodima fokusirajući se na one kategorije društva kojima su ovakvi pokloni najdragocjeniji.