Radioposusje
- 20.10.2019.

Košarkaši Posušja pobjedom su zakoračili u novu košarkašku sezonu prvenstva košarkaškog saveza Herceg Bosne. U prvom kolu večeras su na domaćem terenu svladali drugu ekipu Zrinjskog rezultatom 85:56 (14-16, 22-19, 25-12, 24-9).

Bila je to prva službena utakmica za novog trenera žutih Roberta Jurišića. „Protivnici su nam jedna odlično utrenirana mlada ekipa. Na početku smo mislili da ćemo do kraja utakmice morati ginuti ne terenu da bi izvukli bod. No drugo poluvrijeme naši su momci odlično odradili, odradili sve ono što sam ih tražio i ostavili srce na terenu. Ja sam tražio da mladu ekipu Zrinjskog napadaju u reketu, što su naši momci stvarno dobro napravili“, kazao je trener Jurišić.

Košarkaš Posušja Ante Čutura je bio zadovoljan utakmicom i igrom naših košarkaša. „Utakmica je bila dobra i igrački i za gledatelje. Mi smo htjeli na otvorenju sezone na svom terenu poručiti da i ovu sezonu pucamo na najvišu razinu“, kazao je Čutura.

Trener druge ekipe Zrinjskog Admir Prašović je čestitao igračima Posušja. „Zaslužena pobjeda Posušja koju smo mi svojim pogreškama omogućili. Drugo poluvrijeme smo pali i protivnici su to znalački iskoristili“, kazao je Prašović.

Najbolji igrač Posušja bio je Ante Ramljak s 27 poena, Josip Ramljak imao je 17 poena, a Nikola Lebo 11 poena. U protivničkim redovima najbolji je bio Ivan Zlomislić s 17 postignutih poena.

radioposusje.ba