Radioposusje
- 19.06.2019.

U četvrtak, 20. lipnja 2019. vjernici slave blagdan Tijelova, svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Ovaj blagdan se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, deveti četvrtak nakon Uskrsa. Za Katoličku Crkvu ova je svetkovina spomen na ustanovljenje Euharistije, na Veliki četvrtak. Radi se zapravo o sjećanju na posljednju večeru na Veliki četvrtak, koju je dan uoči svoje muke i smrti Isus održao sa svojim učenicima, ali kako je zbog muke Gospodnje na taj dan crkva zaokupljena drugim obredima, nije se moglo ovo Otajstvo proslaviti onako kako to dolikuje značenju i uzvišenosti ovog Sakramenta.
Na Tijelovo Crkva i njezini vjernici mole u procesiju. Tako će se i ove godine u 18 sati služiti sveta misa na groblju Martića križ u Posušju, koja će okupiti svećenike posuškoga dekanata i vjernike posuških župa, a potom će vjernici u procesiji krenuti gradskim ulicama do crkve u Posušju.   

Napominjemo kako će radi procesije u poslijepodnevnim satima biti na snazi mjere posebna regulacija prometa u ulicama Fra Grge Martića i Kralja Tomislava. Na temelju Zakona o blagdanima i neradnim danima (Narodne novine ŽZH br.9/04) sutra je neradni dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

radioposusje.ba