Radioposusje
- 11.07.2016.

Nakon tri izborne večeri 50-tog jubilarnog Festivala dalmatinskih klapa koje su održane 7., 8. i 9. srpnja poznati su sudionici završnica ovog cijenjenog festivala.

Prema ocjenama stručnog povjerenstva prolaz u završnicu kod ženskih klapa izborile su klape: VENTULA iz Splita, OBILANCA iz Zagreba, KAPRIC iz Zadra STENTORIA iz Daruvara, ANKORA iz Podstrane, ORCA iz Splita, DRAČA iz Mostara (BiH), TERANKE iz Pule, ARMORIN iz Zagreba i NEVERIN iz Kaštel Lukšića.

Kod muških klapa završnicu su izborile klape KRUNIK iz Kučina, KORDA iz Lumbarde, STINE iz Zagreba,KOŽINO iz Kožina, BOŠKET iz Zagreba, KAŠE iz Dubrovnika, FILIP DEVIĆ iz Splita, VINČACE iz Novog Vinodolskog, BUNARI iz Vodica, MRIŽA iz Splita, CONTRA iz Splita i ŠUFIT iz Splita.

Završnica ženskih klapa održat će se u petak 22. srpnja,  dok će se završnica muških klapa održati u subotu 23. srpnja. Program počinje u 21 sat.

Obje večeri prenosit će Hrvatska televizija.

Prve izborne večeri ovoga festivala nastupila je i muška klapa Zvizdan iz Posušja, koja je samim nastupom potvrdila svoju kvalitetu te na najljepši način promovirala našu općinu upućujući na taj način pozivnicu na jedini festival klapske pjesme u BiH, koji će se održati  6. i 7. kolovoza u Posušju.