Radioposusje
- uto 08, 2017

Po veoma vrućem vremenu na golf igralištu Topala odigrao se tradicionalni turnir “Hercegovina Open”.

Sudjelovalo je 28 igrača što je i rekord po broju igrača na ovom turniru a među njima je i Urban Legat član BH PGA i učitelj mnogih golfera u Posušju. Naravno, Urban je igrao van konkurencije.

Najbolju partiju po izuzetno toplom vremenu odigrao je Tiho Parlov koji je skupio 30 poena. Drugo mjesto osvojio je Robert Mandurić sa 29 poena dok je 3 mjesto osvojio slovenac Janez Mertelj sa 28 poena.

Na pobjedničko postolje u netto obračunu vratio se Ivan Lončar koji je na ovom turniru odigrao 36 poena isto kao drugoplasirani Jadranko Panić. Treće mjesto u nettu osvojio je Mirko Marinčić sa 35 poena.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik kluba Veljko Lončar.

Golferi iz Posušja pripremaju turnir koji će imati najveći broj sudionika od kada se igra golf u Bosni i Hercegovini. Turnir pod nazivom “Kamen, Krš i Maslina” igrat će se na Topali 12.08. a do sada je prijavljeno preko 70 natjecatelja, što zadaje slatke probleme i organizatoru ali i našem portalu.

Mnoga igrališta u regiji nemaju ovako veliki broj učesnika na jednom turniru koji je tradicionalni a nije neki Open ili Prvenstvo.

Zaista, ove godine možemo samo da čestitamo vrijednim članovima GK Posušje jer ruše sve rekorde po broju učesnika na turnirima. Mogli bi i ostali klubovi u BiH da se raspitaju za formulu uspjeha pa da i na ostalim igralištima u BiH bude na svakom turniru dovoljan broj golfera da i organizator vjeruje u uspjeh.

ČESTITAMO najboljima i GK Posušje na organizaciji turnira u 2017. godini.

bhgolf.ba