Radioposusje
- 12.06.2018.

U veseloj atmosferi posuške kinodvorane održan je Godišnji koncert Osnovne glazbene škole „Posušje“.

Pred prepunim auditorijem mladi glazbenici su se izmjenjivali u muziciranju na flauti, gitari, saksofonu i glasoviru. Publika je mogla uživati u dobro osmišljenom jednosatnom programu u kome su nastupili najbolji učenici od prvog do šestog razreda. Vrlo dobro pripremljene izvedbe domaćih i stranih skladatelja izmamile su osmjehe publike, roditelja i nastavnika koji su pripremali učenike. Jedan broj nastavnika se mogao i prisjetiti svojih početaka glazbene izobrazbe koji je započeo na ovoj istoj pozornici u Posušju. Naime, iz ove škole do sada je izišlo desetak profesora glazbe koji trenutno djeluju u glazbenim školama i fakultetima kod nas i u svijetu. U ovoj školskoj godini OGŠ Posušje, pohađalo je 95 učenika koji će ovih dana pristupiti godišnjim ispitima.U drugom dijelu programa predstavili su se učenici koji su sudjelovali na različitim natjecanjima, festivalima i smotrama u ovoj školskoj godini. Iz jedne male škole i male sredine kao što je Posušje,17 učenika je sudjelovalo na natjecanjima. Rezultati su bili na ponos učenicima, njihovim roditeljima koji ih prate i podržavaju u njihovom radu, a posebno njihovim nastavnicima kojima je to nagrada za njihov nesebičan rad u nastavi.

Diplome i nagrade za postignute rezultate učenicima je dodijelio ravnatelj škole prof. Ljubo Begić. Posebno je istaknuo pozitivnu ulogu nastavnika u procesu glazbenog sazrijevanja mladih umjetnika. Nadamo se da će još netko od njih prepoznati glazbenu umjetnost kao nešto čime će se baviti u svome život. Kada netko od naših učenika odluči nastaviti glazbenu izobrazbu, mi znamo da smo odlično uradili svoj dio posla, izjavio je za naš list ravnatelj.

Na kraju ove tople večeri, pljesak i osmijeh publike, izmamili su članovi malog dječjeg zbora sastavljenog od učenika pripremnog prvog i drugog razreda, i naravno članovi velikog zbora sastavljenog od učenika viših razreda.

(Vecernji.ba-foto Josipa Penava)