Radioposusje
- 09.08.2020.

Prekrasno vrijeme, super sređeno golf igrališe na Topali, preko 70 igrača, vrhunske partije, odlična zabava, devet različitih pobjednika obilježilo je ovogodišnje izdanje golf turnira „Kamen, krš i maslina“.

Rezultati su sljedeći: u kategoriji gospoda bruto najbolji je bio Željko Vučemil. Drugi je bio Mladen Mušura, a treći Tihomir Parlov.

U kategoriji gospoda neto, najbolji je bio Ivan Pišković, drugi je bio Mario Tuka, a treći Dragan Mikulić.

U kategoriji dame bruto najbolja je bila Anita Selmanagić, druga je bila Jadranka Mrčela, a treća Rubina Smajić.

U kategoriji dame neto, najbolja je bila Marijana Perić, druga je bila Tanja Petric, a treća Dženana Šaran.

Najduži udarac je imao Zlatan Muslimović, a najbliži udarac David Wilson.

Nagrade su damama uručili članovi Upravnog odbora Golf kluba Posušje Dragan Mikulić i Jerko Jurišić, dok su nagrade gospodi uručili Petar i Karlo Lončar, sinovi pokojnog Veljka Lončara koji je dugo bio predsjednik Golf kluba Posušje.

Predsjednik Golf kluba Posušje, Tihomir Parlov izrazio je zadovoljstvo kako je protekao dan. „Jako zadovoljan. Usprkos koroni, mi smo uspjeli okupiti 75 igrača. Ove godine oni uglavnom dolaze iz Hrvatske i svih krajeva Bosne i Hercegovine. Golferi iz Crne Gore i Srbije uglavnom zbog epidemioloških razloga nisu mogli doći. Malo ću biti neobjektivan i reći da ljudi ovdje dolaze zbog lijepog druženja i atmosfere. Imamo i teren koji je zadnja tri mjeseca, zahvaljujući našim djelatnicima i upravi doista dobar“, kazao je predsjednik Golf kluba Posušje, Tihomir Parlov.

Na organizaciju turnira u Topali, na teren i općenito uvjete, sudionici su imali samo pohvale. Tako je pobjednik Željko Vučemil i Zagreba, a rodom iz Tomislavgrada pohvalio organizaciju, a o terenu na Topali je pak kazao da je to najbolji teren za golf u krugu od 400 km. „Samim time je dragocjen i dobar. S obzirom da je rađeno jednim amaterskim, ali volonterskim entuzijazmom, ovo na Topali je iznimno dobro i na tome vodstvu kluba čestitam“, kazao je Vučemil. Luka Radman, golfer iz Splita također je pohvalio uvjete. „Drugi put sam na turniru. Kad sam bio prvi put, sve me oduševilo, od organizacije, ljudi, hrane… I ove godine se igra natjecateljski, ali i prijeteljski. Lijep je i opušteno“, kazao je Radman. Frano Tolić iz Zagreba od samih početaka je uz razvoj golfa u Posušju. „Organizacija golfa, ali i turnira u Posušju je iz godine u godinu rasla i razvila se u jednu dobru priču, kako turistički, tako i društveno. Mislim da ovaj turnir prerasta okvire Posušja, pa čak i BiH. Ja sam obišao dosta terena i turnira u Europi i mogu reći da je ovo jedan od bolje organiziranih“, kazao je Tolić. Među mnogim gostima bili su i neke poznate osobe: Luka Radman, hrvatski kondicijski trener, Dejan Šaran, profesionalni golfer i trener u BiH, Zlatan Muslimović, nekadašnji nogometaš, danas golfer…

Na pitanje zašto golf, pogotovo jer još uvijek je na ovim prostorima u povojima razvoja, pobjednik turnira Željko Vučemil je možda najbolje kazao srž ovoga sporta: „Golf mi donosi ravnotežu između posla i odmora. To je moj način života.“

Radioposusje.ba (FOTO: Golf klub Posušje)