Radioposusje
- 02.08.2018.

Posušje sljedeća tri dana postaje središte klapske pisme. Od 3. do 5. kolovoza održat će se V. Festival klapske pisme Posusje 2018.

Festival će izravno  prijenositi Naša TV. Prijenosi iz Posušja i u subotu i u nedjelju počinju u 20:30 sati.

U isto vrijeme izravan prijenos sve tri večeri festivala moći ćete pratiti i na frekvencijama Radio Posušja i Radija Herceg Bosne. Pola sata prije početka festivalskih večeri možete pratiti uvodnu emisiju Radio Posušja. 

29 muških, ženskih i mješovitih klapa iz Crne Gore, Hrvatske i BiH natjecat će se za nagradu žirija i publike.

U petak, 3. kolovoza u konkurenciji mješovitih klapa nastupiti će osam klapa, Basca (Baška Voda), Signum (Čapljina), Kampaneli (Donja Kaštela), Falkuša (Zagreb), Sveti Nikola (Metković), Komiža (Komiža), Maraška (Zadar) i Pašareta ( Kučiće).

Posebno jaka konkurencija će biti u muškoj večeri, u subotu 4. kolovoza. Publika iščekuje nastup klape Vinčace (Novi Vinodolski) trostruke uzastopne pobjednike Omiša koji će po prvi put nastupiti u Posušju. Nastupiti će još Timbar (Selca na Braču), Rikordo (Blato, o/Korčula), Porat (Korčula), Grga (Posušje), Žmul (Omiš), Sebenico (Šibenik), Čiovo (Slatine) Okruk (Okrug Donji), Blaca (Nerežišća, o/Brač).

Nedjelja, 5. kolovoza je rezervirana za ženske klape u čijoj konkurenciji će nastupiti ukupno deset klapa. S nama će ponovno biti Ankora (Podstrana) koja je ove godine osvojila treće mjesto u Omišu kao i Teranke (Pula) koje su osvojile Srebrni štit. Nastupiti će i Bellezza (Tivat), Stentoria (Daruvar), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Zvizdan (Posušje), Oršulice ( Vodice), Kolura (Split) i Mirabela (Omiš).

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500,00 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000,00 KM, a treće s 500,00 KM.

U sve kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike. Voditeljski par ove godine čine Ornela Vištica i Joško Lokas.

Ulaz na festival je BESPLATAN.