Radioposusje
- 08.11.2018.

U okviru projekta „Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena“ koji financira Europska unija, izvršena je nabavka specijalizirane opreme za strojnu obradu kamena za Centar kamena Posušje, izvijestili su iz udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar. 

Na ovaj način stvoreni su preduvjeti za trajnu obuku i prekvalifikaciju mladih osoba u Centru za kamen Posušje. Prvo iskustvo u strojnoj obradi kamena imat će priliku steći pedeset osoba s područja ŽZH koji će u okviru projekta proći program obuke za zanimanje „klesar“, kao i buduće generacije Srednje strukovne škole Posušje.

Uručenje opreme izvršeno je u prisustvu menadžmenta Udruženja LiNK i Srednje strukovne škole Posušje. Projekt „Zvuk kamena“ ima za cilj kroz institucionalizaciju lokalnog partnerstva za zapošljavanje ŽZH stvoriti trajne preduvjete za zapošljavanje u sektoru proizvodnje i prerade kamena. Ovo lokalno partnerstvo je jedno od 19 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).