Radioposusje
- 18.07.2018.

Prepoznavši Bosnu i Hercegovinu kao zemlju s jedinstvenom prirodom, čistim zrakom i vodenim blagom, gdje kvalitetna hrana čini važan dio kulture i tradicije, njemačka kompanija Meggle je prije točno 20 godina odlučila započeti distribuciju, a ubrzo zatim i proizvodnju svojih mliječnih proizvoda u BiH.

Od tada pa sve do danas, bh građani uživaju u ukusnim mliječnim produktima, znajući da konzumiraju visokokvalitetnu, prirodnu i zdravu hranu, čija je receptura inspirirana tradicijom, ali i novim stilovima života.

Izrastajući na njemačkoj tehnologiji i marljivom radu svojih uposlenika, Meggle BH je ubrzo postao sinonim za kvalitet i užitak. To su potvrdila brojna istraživanja i ocjene kupaca prema kojima je Meggle jedan od najkorištenijih i najomiljenijih brendova u našoj zemlji.

Pažljivom preradom sirovine koju otkupljuje sa farmi čije krave pasu na visini od preko 500 m nadmorske visine, u Meggle mljekari nastaje vrhunsko domaće mlijeko punog ukusa, a na stolove potrošača, uz pomoć najmodernije proizvodne tehnologije, stiže ono najbolje iz prirode.

Vođen snagom globalnog brenda, Meggle BH je u srca svojih radnika unio ljubav i vjeru da sigurnost i prosperitet dolaze sa marljivošću i uspješnim timskim radom koji je u njihovim redovima svakim danom sve veći i jači.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da kompanija Meggle brojnim ulaganjima i investicijama značajno doprinosi ekonomskom razvoju BiH i na taj način pomaže njenom napretku ka svjetlijoj budućnosti.

Svoju sreću i uspjeh Meggle rado dijeli sa lokalnom zajednicom pa tako brojnim podrškama, poklonima i donacijama često ozari lica ugroženih sugrađana ili onih kojima su takve geste od posebne vrijednosti.

Inspiraciju i motivaciju za svaki dan, nove recepte i kulinarske trikove Meggle svakodnevno dijeli na socijalnim mrežama sa svojom brojnom virtuelnom zajednicom.„Pored naših vrijednih zaposlenika dragocjena podrška i povjerenje potrošača koje nas prati sve ove godine je, zapravo, najsnažniji stub našeg uspjeha i najveća inspiracija da svakim danom budemo još bolji“, poručuje Jadranka Penava, direktor Meggle Posušja

Vjerujemo da pred ovom uspješnom kompanijom stoji svijetla i napredna budućnost, zato im i u narednim godinama želimo puno sreće i kvalitetnog mlijeka!