Radioposusje
- 06.11.2018.

U povodu mjeseca hrvatske knjige u OŠ Franice Dall'era u Viru u srijedu, 7. studenog s početkom u 12 sati održat će se Druženje s književnicima, za čiju su se organizaciju pobrinuli škola na čelu s ravnateljicom Mirjanom Mikulić i književnica Miljenka Koštro.  Pored spomenute autorice u programu će sudjelovati književnici  Marija Lovrić i  Emil Raspudić te  urednica časopisa za djecu Cvrčak Jasna Ćorić. 

Ovakvim događajima nastoji se potaknuti djecu na čitanje i skrenuti pozornost na to koliko je važno samo čitanje, čime se produbljuju vještine i stječu nova znanja. Kroz interaktivno druženje književnika s osnovcima nastoji ih se potaknuti da dublje urone u pisanu riječ. Uvijek nakon ovakvih druženja police škloskih knižnica ispune se novim knjigama koje daruju autori. Ovakva druženja postala su tradicionalna u ovoj školi, a budući je Miljenka Košto prije nešto više od mjesec dana imala i prvu promociju svoje najnovije knjige, zbirke priča "Pogled u nedogled", bit će to prigoda da s knjigom pobliže upozna osnovce.  U knjizi su sabrane u najvećoj mjeri priče objavljene u dječjem časopisu Cvitak, čija je Miljenka dugogodišnja suradnica. 

Mjesec hrvatske knjige obilježava se raznim manifestacijama od 15. listopada do 15. studenog. Europska komisija proglasila je 2018. Europskom godinom kulturne baštine, te je upravo to okosnica ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.