Radioposusje
- 15.12.2019.

Zaklada fra Mladen Hrkać je večeras u Širokom Brijegu dodijelila volontersku nagradu „Gordana Jelić“ za najbolje volontere u 2019. godini. Volonterka godine u Bosni i Hercegovini je Ljerka Bralo iz Viteza, a prva dobitnica priznanja za Republiku Hrvatsku je Josipa Galić iz Zagreba. Nagradu je dobitnicama uručila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Republici Hrvatskoj.

Ivan Soldo, predsjednik Upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać je zahvalio svim prijateljima i podupirateljima na dolasku i podršci te još jednom istaknuo važnost i ulogu koju je imala profesorica Gordana Jelić u radu Udruge.

Dobitnica Ljerka Bralo, dugogodišnja članica udruge Svjetlo iz Viteza, je zahvalila svima istaknuvši da nitko tko se bavi humanitarnim radom ne radi to s ciljem da dobije ikakvo priznanje, ali da je isto jako lijep osjećaj kad netko prepozna trud i rad koji stoji iza brojnih dobrih djela.

Dobitnica Josipa Galić, odgajateljica u učeničkom domu Marija Jambrišak u Zagrebu je priznanje posvetila svim prijateljima bez kojih sve humanitarne akcije koje organizira i sva dobra djela koja su rezultat ne bi imali smisla, naglasivši da je ona samo olovka u Božjim rukama koja se svakodnevno trudi slijediti put dobrote vođen zapovijedima ljubavi. Kazala je da ne treba puno da bi se shvatila bit ljubavi koja pokreće volonterizam. „Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“, to je sve što nam treba“, kazala je Josipa Galić.

U sklopu svečanosti, posthumno je dodijeljeno volontersko priznanje Gordana Jelić pok. Antoniu Zeljki, volonteru Zaklade fra Mladen Hrkać i humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, koji je tragično preminuo u srpnju ove godine u Širokom Brijegu. Nagradu i plaketu je primila njegova majka Anka.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko, dok je voditeljica programa bila Misijana Brkić Milinković.

Radioposusje.ba