Radioposusje
- 10.08.2018.

Dvostruki prvak BiH Golf klub Posušje tijekom mjeseca srpnja i kolovoza ima zgusnut raspored turnira. Među njima su i dva turnira koji se igraju u sklopu Posuškoga lita 2018. Hercegovina open, koji je odigran prošle subote, na kojem je titulu pobjednika odnio Mladen Mušura iz Splita, član GK Posušje, i Kamen krš i maslina koji je na rasporedu sutra, 11. kolovoza. Svoj dolazak na turnir najavila su 72 igrača koji dolaze iz Kanade, Australije, Amerike, Austrije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i naravno Hrvatske i BiH, što ovaj turnir čini najvećim u regiji po broju prijavljenih igrača i zemalja iz kojih dolaze. S obzirom na veliki broj igrača turnir će započeti već od jutarnjih sati, tako da će prvi golferi na teren već od 8:30, od 9 sati počinje prvi turnus, dok je drugi na rasporedu od 15:30. Završetak turnira očekuje se oko 8 sati, nakon čega će druženje biti nastavljeno uz zabavu.

U Bosni i Hercegovini osim u Posušju postoje još samo dva golf terena i to u Sarajevu i Zavidovićima sa 6 rupa. Posuški teren s 9 rupa je najveći u zemlji, a dodatno je proširen novom rupom PAR 5, pri kojoj udaljenost od udarca do rupe iznosi 450m, što ga čini jedinim terenom u BiH koji se može time podičiti. Ovoga petka dovršeno je asfaltiranje puta, što je već dugo bilo u planu, kazao nam je predsjednik kluba Veljko Lončar, koji je pozvao sve koji su zainteresirani da dođu kao gledatelji na sutrašnji turnir. Golf kao i svaki drugi sport ima svoja pravila, jedno od njih je apsolutna tišina tijekom igre, no poziv publici podcrtavaju svi iz kluba.  Ovoga petka gosti su nam pored, predsjednika Kluba Veljke Lončara bili članovi GK Posušje Mario Perić iz Kiseljaka, Žarko Romić, Tiho Parlov koji su uz Mladena Mušuru i Ivana Lončara pobjednička ekipa na prvenstvu BiH. Svi su se složili u ocjeni koliko je zajedništvo i timski rad bitan i pri ovom sportu. Također su istaknuli potrebu da se u klub uključi što veći broj mlađih igrača, radi budućnosti i razvoja ovoga sporta kod nas.  

Istaknimo na kraju kako će tijekom kolovoza na Topali biti odigran još jedan turnir. Riječ je o KUP-u BiH koji se igra 25. kolovoza i boduje se za MASTERS.