Radioposusje
- pet 01, 2018

U Mostaru će se održati Okrugli stol o temi „Mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017. do 2022.godine i prezentacija Programa suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Podravke d.d. te prijenos pozitivnih iskustava u Bosnu i Hercegovinu“.  

Okrugli stol će se održati danas, 12. siječnja u  Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru s početkom u 12 sati u organizaciji Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ.  Okrugli stol se organizira u okviru završetka četverogodišnjeg programa Vlade HNŽ o potpori razvoju braniteljskog zadrugarstva čiji je nositelj Ministarstvo za pitanja branitelja. Cilj programa je psihosocijalno osnaživanje i radno angažiranje što šireg kruga branitelja, a samim time smanjenje pritiska na socijalne i druge ustanove. Također se kao prioritetna aktivnost ističe mogućnost daljnjeg razvoja zadrugarstva kao i drugih vidova potpore zapošljavanju branitelja. Stoga se suradnjom s relevantnim predstavnicima i predvodnicima u gospodarstvu pružaju kvalitetne i konkretne smjernice za daljnji razvoj ovog vida potpore braniteljima.

U radu Okruglog stola sudjeluju Oliver Sodo, ministar za pitanja branitelja HNŽ, Zvonko Beljo, izaslanik ministra hrvatskih branitelja RH, Zdravko Dimač, predstavnik Podravke d.d. RH i Slobodan Božić, predstavnik Podravke d.d. BiH.  Program i dosadašnje rezultate predstavit će Zlatko Delekovčan, direktor Službe nabave i Nikolina Jelović, voditeljica Općih poslova u sektoru poljoprivrede Podravke d.d. RH.