Radioposusje
- 28.08.2019.

U srijedu, 28. kolovoza, održat će se svečani program u povodu 26. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Program započinje polaganjem vijenaca na grob Mate Bobana, predsjednika HR-HB u 12 sati u mjesnom groblju Gorici – Sovići., a nastavlja polaganjem vijenaca ispred Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru u 19 sati.

Slijedi svečana akademija koja će se održati u Galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 19:15. Program se odvija u organizaciji HNS-a i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH. 

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna 28. kolovoza 1993. prerasta u Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, kao hrvatsku upravnu jedinicu u sklopu Bosne i Hercegovine. Hrvatska Republika Herceg-Bosna kao politička i teritorijalna cjelina je postala dio Federacije BiH potpisivanjem Washingtonskog sporazuma, 18. ožujka 1994. Hrvatska zajednica, a poslije Hrvatska Republika Herceg-Bosna nikada nije donijela ustav o raskidu odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Nije donijela čak ni svoj statut, a u svim je aspektima poštivala suverenitet BiH.