Radioposusje
- 20.09.2021.

Tisuće gledatelja okupili su se ovog vikenda na Blidinju kako bi uživali u atraktivnim off road utrkama. Naime, kroz četiri dana upriličen je već tradicionalni i najveći off road entertainment show u regiji, Blidinje Challenge 11. Međunarodni Memorijalni Off Road Rally “Vinko Vukoja Lastvić” 2021., u organizaciji jednog od najpoznatijih off road klubova u Hercegovini - Herceg Pro Team kluba. Natjecatelji su se natjecali u dvije klase; Adventure i Challenge, u borbi za nagradni fond od čak 10.000 eura, ali su također imali priliku uživati u odličnoj zabavi u ekskluzivnom šatoru pored Hajdučkih vrleti.

„Događaj je protekao uspješno, natjecatelji su zadovoljni i obećali su da će doći ponovno na Blidinje Challenge show. Uzevši u obzir situaciju sa pandemijom koronavirusa, više smo nego zadovoljni brojem posjetitelja, koji je, iznenađujuće, bio doista velik, tako da nije nedostajalo dobrog raspoloženja i druženja. Sada se okrećemo organizaciji ovog događaja za sljedeću godinu, idemo dalje i očekujemo da će nam se broj natjecatelja u godinama koje slijede povećati“, izjavio je za naš radio ispred organizatora utrke, Marin Zelenika.

Nositelji iznimno vrijednih nagrada u Adventure klasi su sljedeći: treće mjesto osvojili su Ante Grizelj i Ivan Raič, drugo mjesto pripalo je Manojlu Ristiću i Lazaru Mitroviću, dok su prvo mjesto osvojili Josip Bešlić i Šimun Markota.

„Spremali smo se za ovu utrku godinu dana, i rezultat je prvo mjesto, stoga smo sretni i ponosni zbog ovakvog ishoda. Prvo mjesto među vrsnih 25 natjecatelja je zaista veliki uspjeh. Organizacija je bila na nivou, treba doći i doživjeti nešto ovakvo, zato dolazimo i dogodine, i također preporučujemo svima da dođu“, kazali su pobjednici Adventure klase Josip Bešlić i Šimun Markota iz Grand Hercegovina kluba.

U Challenge klasi treće mjesto pripalo je Christianu Wultzu i Marcu Schaferu, drugo mjesto zauzeli su Eric Žorž i Blaž Saksida, dok je ono prvo mjesto pripalo Adelu Nožiću i Mehrudinu Osmanoviću.

„Prvi smo put na ovom natjecanju i zaista smo sretni što smo sudjelovali. Staza je bila zahtjevna, kao i vremenski uvjeti, no na kraju je sreća prevagnula na našu stranu. Sve u svemu, zabavili smo se i osvojili prvo mjesto, stoga je ovo poticaj za dalje“, rekao je nositelj prvog mjesta u Challenge klasi, Adel Nožić.

Dakle, kvalititne i atraktivne vožnje i utrke, bogat zabavni program i fantastičan ambijent u Parku prirode Blidinje učinili su da i ovogodišnji Blidinje Challenge off road entertainment show ostavi snažan utisak kako na natjecatelje iz svih krajeva regije, pa i šire, tako i na sve posjetitelje. Kako su organizatori najavili, dogodine nas također očekuje pravi spektakl.

 

Radioposusje.ba