Radioposusje
- 06.10.2016.

U sklopu svoje europske turneje, Mostar će posjetiti Battleme, folk rock bend iz Portlanda (USA). Bend je postao poznat široj javnosti po svojim pjesmama koje su korištene kao soundtrack u kultnoj seriji "Sons of Anarchy".

Koncert će se održati u OKC Abrašević, ponedjeljak, 24.10. od 21:30h.

Battleme je solo projekt Matta Drenika koji je nastao nakon što je prestao s radom u bendu Lions, a prvi se put pojavljuje 2009. godine s pjesmom "Burn This Town" u seriji "Sons of Anarchy". Upravo je ta serija obilježila njegov rad jer se u njoj našlo nekoliko njegovih pjesama.
Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP "Weight On the Brain". Nakon uspješnog albuma "Future Runs Magnetic" iz 2014. povukao se u osamu studija u Portlandu i počeo raditi na novim materijalima. Iako ju je kritika ocijenila kao ploču koja odiše rockom i gitarama, odlučio je krenuti dalje drugim putem.

Uz brata Jasona, koji je bio zadužen za koprodukciju, te piano kao glavni instrument, skladao je melodije i balade, a njihov se rad referirao na onaj Davida Bowiea, Roxy Music ili Jima Carrolla. U punoj formi bend Battleme stvara garage rock pod utjecajem 70-ih. Rezultat je treći dugosvirajući album, a Battleme ga potpisuje kao "Habitual Love Songs".

Uz Matta Drenika, koji je vokal i na gitari, bend čine Chad Savage (bas i vokal), JJ Eliot(gitara i vokal) te Scott Noben (bubnjevi i beatovi).

Ulaznice za mostarski koncert u pretprodaji možete kupiti u OKC Abrašević po cijeni od 8 KM. Broj karata u pretprodaji je ograničen. Cijena na dan koncerta 10 KM.

https://www.youtube.com/watch?v=jOtcBxNIwRI

https://www.youtube.com/watch?v=PbeIv39s04s