Radioposusje
- 16.03.2017.

Od 24. do 27. travnja 2017. godine, Osnovna glazbena škola Brotnjo iz Čitluka bit će domaćin 20. Otvorenog federalnog natjecanja/takmičenja učenika i studenata glazbe/muzike – Čitluk 2017.

Na natjecanje koje svake godine organizira Udruženje/udruga muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, a koje se prvi put odvija na području Hercegovine, ove godine prijavilo se više od 500 natjecatelja iz više od četrdeset škola i ustanova koje se bave glazbenim odgojem i obrazovanjem. Discipline za koje su se natjecatelji mogli prijaviti ove godine su: klavir, violina, violončelo, viola, solo pjevanje i udaraljke, u šest kategorija.

 

Natjecatelji dolaze iz brojnih mjesta u Federaciji BiH: Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Žepča, Širokog Brijega, Orašja, Bugojna, Novog Travnika, Goražda, Ilidže, Travnika, Gračanice, Srebrenika, Bihaća, Livna, Gruda, Ljubuškog, Posušja, Tomislavgrada, Tešnja, Vareša, Visokog i domaćina Čitluka. Budući da je natjecanje otvorenog tipa, prijavljeni su i natjecatelji iz Republike Srpske i iz susjedne Republike Hrvatske.

 

Svečani koncert otvorenja natjecanja predviđen je za ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine, s početkom u 20 sati. Natjecanja će se održavati u dvoranama i prostorijama Ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb „Majčino selo“ i Sveučilišta Hercegovina, u Bijakovićima-Međugorju.

 

Za sve dodatne informacije za novinare, obratite se na: 036 / 644 687, ili na e-mail adresu: glazbena.skola.brotnjo@tel.net.ba