Radioposusje
- 20.07.2018.

Pod pokroviteljstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke i u organizaciji vodećeg europskog ponuđača poslovnih informacija i analitičkih rješenja Bisnode, jučer se u Ljubuškom održao poslovni susret na temu Bonitetna izvrsnost kompanija.

Certifikat bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih priznanja kojim kompanije dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođene tvrtke s kojima treba poslovati. Bonitetno izvrsne kompanije iz Bosne i Hercegovine su ravnopravne s najboljim kompanijama u Europi i jasno pokazuju da su pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje.

Dodjela certifikata je u međunarodnoj zajednici već uvažena praksa kojom poslovni subjekti dodatno unaprjeđuju svoj ugled i potvrđuju povjerenje u domaćoj i inozemnoj poslovnoj zajednici.

Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavaju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao siguran poslovni partner s dobrom sigurnošću plaćanja, pouzdanom nabavom i kvalitetom proizvoda i usluga. Iako ih je samo 21% od ukupnog broja aktivnih kompanija u Bosni i Hercegovini, njihov udio u ukupnim prihodima Bosne i Hercegovine je 67%, u ukupnoj dobiti 72% a zapošljavaju 55% ukupno zaposlenih u državi.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić pozdravio je nazočne, rekavši: „Želimo odati priznanje i uručiti certifikate bonitetne izvrsnosti najuspješnijim tvrtkama koje čine preko 80% od ostvarenih prihoda i dobiti svih gospodarstvenih subjekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Među najvećim BiH uvoznicima i distributerima u sektoru trgovine i prehrane nalaze se tvrtke u našoj Županiji, imamo jaku prerađivačku industriju u sektoru aluminija, plastike, u sektorima papirne i grafičke industrije i građevinarstva. I upravo te tvrtke bilježe rezultate izvrsnosti poslovanja, i ono najmanje što možemo učiniti jeste iskazati vam zahvalnost i priznanje za vaš uspjeh.“

Dobitnici certifikata bonitetne izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj su: Pavković paneli d. o. o. Široki Brijeg, TT kabeli d. o. o. Široki Brijeg, EZ engineering d. o. o. Široki Brijeg, TEM Mandeks d. o. o. Široki Brijeg; Euromaterijali d. o. o. Posušje, Vokel d. o. o. Vinjani – Posušje, Femis d. o. o. Posušje, Planet d. o. o. Posušje; Grioss d. o. o. Grude, Grafotisak d. o. o. Grude, Violeta d. o. o. Grude, Autobat d. o. o. Grude, Franck d. o. o. Grude, Bili Brig d. o. o. Grude; te Džajić-commerce d. o. o. Ljubuški, Unitrade d. o. o. Ljubuški i Elektro-Milas d. o. o. Ljubuški.